Home BIOGRAFIE Muziek Agenda Links Contact


BIOGRAFIE


Begin jaren negentig toerde de Rockband The Magi door Tilburg en omstreken met als climax de voorrondes van de Wraak van Brabant. In hun gelederen gitarist Carel en bassist/zanger Vic. Er volgden vele afzonderlijke omzwervingen in blues, funk, fusion, rock en folk, maar als ze elkaar tegenkwamen was het altijd weer: "we gaan ooit een Neil Young coverband oprichten!" Gregor werd al genoemd als potentieel medebandlid.

In 2007 was het zover, met Gregor op gitaar, Carel op banjo en tambura, Vic op aanvullende gitaarpartijen en mondharmonica. Met Vic als leadzanger en alle drie meerstemmige vocalen. Er werd opgetreden op akoestische festivals, verschillende folk- en kroegpodia, privé feestjes en de landelijke Neil Young fanclubdag.

Toch hadden ze het gevoel dat de band niet helemaal af was. Toen Carel in 2011 tijdens een folksessie Liseth tegenkwam was met haar zang en percussie de sound compleet. Er werd een demo opgenomen, het repertoire groeide en Second Harvest werd een begrip in de Tilburgse muziekscene.

Nieuwe koers

In het 2017 besloot Liseth de band weer te verlaten. Het festival Bands In A Barn in Diessen werd haar laatste optreden als bandlid. Ze zong nog wel als gastmuzikant mee tijdens het 'Harvest' jubileumconcert in november 2017. Tijd voor de overige bandleden om zich te bezinnen over de nieuwe koers die de band moest gaan varen.

Jaarlijks bandproject

De muzikanten gingen ieder hun muzikale weg maar het jubileumconcert was zo goed bevallen dat het verlangen om vaker in volledige bandbezetting en elektrisch te gaan spelen was gegroeid. Second Harvest werd een jaarlijks bandproject met de drie oorspronkelijke leden plus Liseth Horsten, drummer Roeland Uijtdewilligen en andere gastmuzikanten.


foto v.l.n.r.

Vic

Door zijn karakteristieke stem en zijn mondharmonica komt de sound van Neil Young wel héél dichtbij, echter zonder daar een kopie van te zijn. Vic speelde en zong o.a. bij The Teatles (de Tilburgse Beatles) en is sinds 2022 ook leadzanger van de Pink Floyd tribute band Flip Floyd.

Gregor
Met zijn akoestische gitaar legde Gregor de basis voor het geluid van Second Harvest. In de bandprojecten legt hij als bassist wederom de basis samen met drummer Roeland. Gregor zong en speelde gitaar en basgitaar in verschillende bands en duo's, o.a. speelde hij Bretonse folk en liedjes van Jackson Browne.

Liseth

Haar sprankelende stem was de muzikale kers op de harmonische taart en haar leadzang bracht de juiste variatie in het geluid van de band. Met als 'bassdrum' een kartonnen doos (of zoals op de foto: Gregor's gitaarkoffer), voetengestamp, cajonito, en shakers legde ze waar nodig de basisbeat. Liseth treed op als singer-songwriter met haar eigen band, werkt als uitvaartzangeres, en geeft muziekles.

Carel
Carel was lid van regionale folkband Wè-Nun Henk die landelijke bekendheid genoot en vier prachtige CD’s afleverde. Hij speelde in verschillende bands met uiteenlopende muziekstijlen. Carel benadrukte het geluid van Second Harvest met melodische partijen en solo’s en regisseerde de harmonieën en bewerkingen van de songs. In het bandproject van 2022 werd hij vervangen door gitarist Ralph Schraven

 

© 2022 Second Harvest