Home BIOGRAFIE Demo's Agenda Links Contact


BIOGRAFIE


Begin jaren negentig toerde de Rockband The Magi door Tilburg en omstreken met als climax de voorrondes van de Wraak van Brabant. In hun gelederen gitarist Carel en bassist/zanger Vic. Er volgden vele afzonderlijke omzwervingen in blues, funk, fusion, rock en folk, maar als ze elkaar tegenkwamen was het altijd weer: "we gaan ooit een Neil Young coverband oprichten!" Gregor werd al genoemd als potentieel medebandlid.

In 2007 was het zover, met Gregor op gitaar, Carel op banjo en tambura, Vic op aanvullende gitaarpartijen en mondharmonica. Met Vic als leadzanger en alle drie meerstemmige vocalen. Er werd opgetreden op akoestische festivals, verschillende folk- en kroegpodia, privé feestjes en de landelijke Neil Young fanclubdag.

Toch hadden ze het gevoel dat de band niet helemaal af was. Toen Carel tijdens een folksessie Liseth tegenkwam was het hiaat snel gevuld, met haar zang en percussie was de sound compleet. Er werd een demo opgenomen in 2011 en het repertoire groeide en werd volwassen. Second Harvest werd een begrip in de Tilburgse scene.

Nieuwe koers 2017

In het voorjaar van 2017 echter, besloot Liseth de band te verlaten. Het festival Bands In A Barn in Diessen werd haar laatste optreden als bandlid. Uiteraard zal ze wel als gastmuzikant meezingen tijdens het 10 jarig 'Harvest' jubileumconcert op 16 november 2017. Second Harvest gaat door, maar gaat zich eerst bezinnen over de nieuwe koers die de band gaat varen.


v.l.n.r.

Vic: leadzang, mondharmonica, gitaar, basgitaar

Door zijn karakteristieke stem en zijn mondharmonica komt de sound van Neil Young wel héél dichtbij, echter zonder daar een kopie van te zijn. Maar als hij zijn kans schoon ziet zet hij een liedje van de BeeGees in, dus de pauzes tussen de liedjes kunnen maar beter niet te lang duren...

Gregor: gitaar, zang, basgitaar
Hij legt met zijn akoestische gitaar de basis voor het geluid van Second Harvest, met zelf uitgewerkte partijen in de sfeer van authentieke folk tot het jaren zeventig geluid van Crosby, Stills, Nash en Young. Gregor zong en speelde gitaar en basgitaar in verschillende bands en duo's. Naast Second Harvest speelt hij o.a. Bretonse folk en liedjes van Jackson Browne. Hij heeft in 2014 zelf een akoestische gitaar gebouwd! Maar hij geeft nog steeds de voorkeur aan z'n trouwe Martin.

Liseth: zang, percussie 
(lid tot zomer 2017)

Haar sprankelende stem was de muzikale kers op de harmonische taart en haar leadzang bracht de juiste variatie in het geluid van de band. Met bassdrum (of zoals op de foto: Gregor's gitaarkoffer), voetengestamp, cajonito, en shakers legde ze waar nodig de basisbeat. Naast Second Harvest treed ze op met haar eigen repertoire, zingt op ceremonies geeft zangworkshops.

Carel: banjo, tambura (oost-europese mandoline), zang
Voormalig lid van regionale folkband Wè-Nun Henk die landelijke bekendheid genoot en vier prachtige CD’s afleverde. Speelde in verschillende bands met uiteenlopende muziekstijlen. Carel benadrukt het geluid van Second Harvest met melodische partijen en solo’s en regisseert de harmonieën en bewerkingen van de songs.

Second Harvest is: akoestische gitaarmuziek met harmonische samenzang. Aangevuld met banjo, tambura, percussie, basgitaar en mondharmonica. Still Young en Young again...

 

© 2017 Second Harvest